SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Handbollskolan Onsala Pojkar

Kommunikation och information

Vi använder WhatsApp för att kommunicera med våra spelare och deras föräldrar. En länk för att gå med i gruppen finns oftast uppsatt på dörren vid träningarna. Vill man komma i kontakt med oss ledare så är det bästa sättet att prata med oss i samband med träning eller via WhatsApp.

 

SportAdmin används för administrativ information från klubben och för kallelser till matcher. Det innebär att den e-post som är registrerad är den som information och utskick kommer till. Dubbelkolla gärna att den stämmer och att mailen inte hamnar i skräpposten. Vi vill att man uppdaterar om något ändras samt svarar på de kallelser som skickas ut.

 

Vi rekommenderar att man laddar ner SportAdmins app. Där ni enkelt kan se och svara på kallelser, se kalender och nyheter. 

 

SportAdmin för Android

SportAdmin för iOS

Träningar

För att våra träningar skall bli så bra som möjligt vill vi att:

  • Spelarna kommer ombytta (träningskläder och inomhusskor) och har med en vattenflaska
  • Alla lyssnar på varandra och håller en god ton
  • Spelarna ska försöka fokusera på handbollsträningen

Det är välkommet för föräldrar, syskon osv. att vistas i hallen under träningarna så länge detta inte stör verksamheten. Vi tar gärna emot hjälp vid exempelvis fram-/bortplockning av material eller om det behövs fler vuxna på plan vid någon övning.

Handbollsfestivaler och handbollssammandrag

Vi är med i Handbollsförbundet Väst, på deras hemsida https://svenskhandboll.se/hf-vast finns bland annat regler, tankar och upplägg kring barnhandboll. Där finns också information kring höstens två handbollsfestivaler där några lag från distriktet träffas för gemensam träning och matchspel och vårens två handbollssammandrag (endast matchspel) som vi deltar i.

 

Antal spelare
Minihandboll spelas med fyra utespelare + målvakt. 

 

Försvarsspel
Enligt SHF:s riktlinjer och utbildningsmaterial för minihandboll spelar vi ett offensivt/fritt försvarsspel. Detta för att utveckla spelarnas spelförståelse och rörelsemönster på planen.

För att andra laget ska få chansen att starta anfall i lugn och ro ska samtliga spelare i det lag som avslutat/gjort mål springa hem till målgårdslinjen innan de får kliva upp och börja spela offensivt/fritt försvarsspel. 

 

Resultat

Inga resultat rapporteras under arrangemang

 

Mixade lag
Har man svårt att få ihop ett lag när det är dags att spela sammandrag är det ok att mixa lag med tjejer och killar

 

Bollar
Den förening som arrangerar står för matchbollar så att matcherna spelas med likadana bollar.

Bollstorlek U8: 42-45 cm, 125-175 gram

 

Regler specifika för minihandboll:

 Orsak: 

1. Tresekunders-regeln används inte 

 

Barn i denna ålder behöver mer tid för att upptäcka medspelare och ta beslut. Perceptionen är inte tillräckligt utvecklad. 

2. Dubbelstuds beivras med att gå tillbaka till startplatsen och behålla  bollen. Starta med ett frikast för den som gjorde fel. 

Du gör det lättare för spelaren att lära sig handboll, och spelarna tillåts att göra fel. För att sedan kunna prova igen och på så sätt få lyckas, vilken i sin tur leder till en mer positiv upplevelse.

3. För många steg beivras med att gå tillbaka till startplatsen och behålla bollen. Starta med ett frikast för den som gjorde fel. 

Samma orsak som i punkt 2. 

 

 

4. Farligt spel beivras med personlig utvisning i två anfall. Laget får sätta in en annan spelare och blir inte drabbat. Matchledare förklarar för spelaren vad hen gjorde för fel. 

Farligt spel ska beivras. Eftersom spelaren måste kliva av planen finns det utrymme för ledarna att på ett pedagogiskt sätt förändra spelarens beteende.

 

5. Avkast eller hörnkast (=inkast i hörnet) ersätts av Målvaktskast. 

Det ger ett snabbare och mer flytande spel. Vilket i sin tur leder till högre bollkontaktsgrad för varje spelare. 

6. Vid Målvaktskast skall icke bollförande lag springa hem till egen 
målgårdslinje. Laget får ej gå upp i offensivt försvar, förrän då det 
bollförande laget har genomfört två passningarna (utkastet inräknat), eller då bollen kommit över på offensiv planhalva. 

Anfallande målvakt får tid på sig att passa ut bollen. Försvararna lär sig att springa hem direkt vid avslut. Det kommer att sitta i ryggmärgen på försvararna när de blir vuxna. På samma sätt som vi lär spelarna att springa på kontring så fort anfallande lag skjuter. 

7. Inga omfamningar (=låsningar) eller knuffar tillåts.  

 

 

 

I försvaret vill vi att spelarna ska träna på fotarbete och att placera sig rätt samt att erövra bollen. Spelarnas perceptionsförmåga är för dåligt utvecklad i denna ålder för att spela anfallsspel mot fullkontaktförsvar. 

 

Information och regler om minihandboll finns i sin helhet på:

Information Minihandboll 22-23 (Handbollsförbundet Väst)
Förändringar i minihandbollens regelverk - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

 
Huvudpartners
Partners