Stabil seger uppe i Linköping
2020-02-29 19:20
Det var botten mot toppen som möttes i dagens match när vi tog oss an Linköping och det blev, efter en riktig fin första halvek, en väldigt enkel seger.
Det var egentligen inge snack om någonting idag. Vi tog kommandot direkt och kunde gå ifrån, mycket tack vare fint målvaktsspel av Renny, till 10-1 innan RP Linköping är tvungen att lägga in andra TO redan i matchminut 14:42. Perioden som kommer därefter gör RP lite mål men vi är samtidigt hela tiden kliniska framåt och kommer till bra lägen i de flesta anfall med hög utdelning. Trots att vi får en utvisning vid ställningen 5-15 trummar vi vidare och utökar vår ledning och i paus leder vi med hela 20-7 och matchen är förstås avgjord.

I paus pratar vi väldigt mycket om att vi ska göra det bästa av situationen och spela av matchen men tyvärr blir inte andra halvlek lika bra som den första. Vi har svårt att kräma ur de där sista procenten när allt är avgjort och vi springer mest runt och koncentrerar oss på annat. Andra halvlek är relativt tråkig och det enda ljuset i mörkret är att en av våra duktiga 01:or fick göra debut. Isak Karlsson spelar hela andra halvlek på 9m och trots flera avslut på mål lyckas han tyvärr inte göra sitt första mål.

Vi vinner matchen med 34-22 och vi åker hem med två poäng och 12plusmål.

+++ i dagens match går till Renny Svennberg som gör en fin målvaktsinsats.

++ i dagens match går till Rasmus Thorbjörnsson som är effektiv på sin H6 position.

+ i dagens match går till Victor Santos som gör flertalet fina aktioner framåt och som är stabil bakåt.

Nu väntar en betydlig tuffare match när vi tar oss an Kungälv på hemmaplan nu på Torsdag. Ett Kungälv som nu på slutet i serien övertygat och klättrat så pass mycket att man nu nosar på en kvalplats. Kom gärna ner och stötta oss till seger och fortsatt serieledning.