Vinst uppe i Tyresö
2020-02-09 14:47
Samlingstiden var satt redan till 06:00 på centralen eftersom matchtiden redan var satt till 14:00 uppe i Tyresö. Precis som förr denna säsong så flöt tågresan på och vi var framme i god tid och kunde förbereda oss precis som vi ville inför matchen.

Matchen började väldigt jämnt och vi bytte egentligen bara mål med varandra till en början. Det var inte förens efter drygt 13 minuter som vi hade kopplat ett grepp om matchen som vi aldrig skulle släppa. 5-8 blev snabbt 6-11 och Tyresö tvingades till att ta en TO efter vi var solida i vårt försvarsspel och kommit till helt okej lägen framåt. Tyresö får dock en bra effekt på sin TO och gör två snabba mål vilket gör att avståndet minskar lite men därefter kontrar vi med att göra två mål vilket gör att det hela känns stabilt. Vi slarvar lite i slutet av första halvleken vilket gör att vi ”bara” leder med 15-12 i halvtid.

Andra halvlek börjar precis som den första med att vi bara byter mål med varandra. Efter ett tack kommer dock Tyresö verkligen in i matchen mycket tack vare fina räddningar av Martin Börjes och vid ställningen 19-20 är vi tvungna att slänga in vårt gröna kort. Trots vi hade tappat några mål så kändes det stabilt i och med de lägena vi skapade framåt men som vi brände (bland annat två straffar) och därefter kontrollerar vi hela matchbilden trots att ledningen bara var 1-3 mål. På slutet lyckas vi dra ifrån och vi vinner tillslut med 5 mål vilket är bra på bortaplan.

+++ i dagens match går till Renny Svennberg som gör flertalet kvalificrade räddningar och som slutar på en hög räddningsprocent trots han blev utbytt sista 10 min.

++ i dagens match går till Gustav Hallén som för dagen fick agera själv på M9 på grunda av skador men som löste det galant med flertalet assist och några egna mål.

+ i dagens match går till säkerheten själv på H6, Rasmus Thorbjörnsson, som återigen blir vår bästa målskytt.

Nu laddar vi om för nästa bortamatch när vi återigen åker österut nästa lördag för att ta oss an Rimbo HK Roslagen i deras erkänt svåra hemmahall.