Stabil match ledde till storseger med 10 mål
2020-01-23 21:46
Trots en trevande start, 1-4, kunde vi tillslut vända på steken och vinna med 32-22.
HIF Karlskrona börjar matchen helt klart bäst och tar ledningen med 4-1 efter vi varit lite statiska framåt samtidigt som vi bränt några bra lägen. Perioden efter är vi dock ruggigt bra bakåt tack vare ett aggressivt försvarsspel vilket leder till några kontringsmål och vi vänder 1-4 till 7-4 innan HIF tvingas ta sin första TO efter 14:41

Resterande tiden av första halvleken är jämn men vi avslutar starkt och kan därmed gå till halvtidsvila med 14-9. I halvtid pratade vi väldigt mycket om de olika sekvenserna HIF Karlskrona hade gjort mål på och därmed lösningar till andra halvlek. Framåt tyckte vi alla att vi hade ett fint flow vilket resulterade i många mål från många olika positioner.

Andra halvlek startat med att vi byter mål med varandra om vartannat. Efter drygt 5 minuter blir dock matchen lite ryckig på grund av utvisningar från båda lagen och HIF Karlskrona kommer som närmast till 19-16 innan vi gör det dödliga rycket. 44:17 hade klokan tickat upp till när HIF Karlskrona tar sin andra TO vid ställningen 22-16. De försöker ändra försvarsspel men vi trummar på och bara utökar ledningen.

Sista delen av matchen blir en ren transportsträcka och det är väldigt bra gjort av spelarna att hela tiden hålla fokus och tänka på målskillnaden som tillslut kan blir direkt avgörande.

+++ i dagens match går till David Svensson som blir bästa målskytt men som även sköter sig med bravur bakåt.

++ i dagens match går till Daniel Bergqvist som trots en liten dipp i andra halvlek får med sig många räddningar.

+ i dagens match går till Rasmus Thorbjörnsson som är säkerheten själv nere på H6.

Nu laddar vi om för en riktig seriefinal när Hammarby IF HF kommer på besök nästa torsdag. Se till att boka in 19:00 den 30/1 och fyll hallen till det maximala.