Vinst för damlaget i huvudstaden
2021-11-22 19:41
Louise Karlefeldt & Anna Heed

Ett revanschsuget lag åkte i lördags till Stokholm för tredje gången under säsongsinledningen.

Matchen börjar lysande i vår favör, vi jobbar bra bakåt, Maja i målet får enkla räddningar och vi kan trycka i vårt kontringsspel. Efter 10 minuter har vi lyckats få en stabil ledningen 2-7.

Det stabila försvarsspelet fortsatte under hela första halvlek samtidigt som Anna Heed, driver anfallsspelet målmässigt men också som framspelare. Tumba vill inte riktigt släppa greppet om matchen och håller sig kvar i matchen framförallt genom den duktige Jasmine Wild-Willemsem som hotade konstant på sin y9 position.

Halvtid 12-18.

Andra halvlek startat trevande för våran del, till skillnad från första halvleks fina försvarsspel och kontringsspel tappar vi stilen bakåt, de får skjuta lite alltför fritt, de hittar fina inspelsslägen samtidigt som vi missar allt för många bra lägen.

Med 5 minuter kvar av matchen har hemmalagets kämpat sig till ett tvåmålsunderläge och ställning 25-27 och de sista minutrarna skulle bli nervkittlande, Nova Hallén fixar en utvisning och vi gör 2-0 sista minutrarna och lyckas hålla undan till seger. Slutresultat 25-29.

Skönt att studsa tillbaka in på vinnarspåret igen, plus till ynglingarna Nova Hallén och Maja Witzke Wahlgren som står för två stabila insatser.

Nästa match spelas söndag 28/11 hemma i kungsbacka sporthall mot Skånela.