Damerna vann debutmatchen i Valldahallen!
2020-11-15 17:47
Söndagens drabbning i damallsvenskan mellan HK Aranäs och Eslöv var en på förhand svårtippad historia då båda lagen placerat sig i mitten av av tabellen. Lite förhandsfavoriter var givetvis hemmalaget med fördel av just hemmaplan. Dock var detta första matchen i Valldahallen för båda lagen.
Hemmalaget hade en otroligt fin period första kvarten med varierat anfallsspel, kompakt försvar och fina kontringar. Alexandra Lundström spelade med ett stort lugn och styrde trupperna föredömligt.
Sista 12 min i första så kom dock skånetjejerna tillbaka och det var mycket tack vare ett bra kontringsspel på hemmatjejernas tekniska fel.
Från ledning med 14-6 så var halvtidsledningen nere på 15-11. I den perioden så punktade Eslöv Alexandra Lundström och Anna Heed utgick med skada.
I andra så vägde matchen fram och tillbaka men med hemmaledning på 2-4 mål hela vägen.
Många enkla mål av comebackande Anna Heed i andra.
Sammanfattningsvis så är vi väldigt nöjda med det uppställda försvarsspelet i 6 mot 6, Eslöv skördade Mkt framgång i sitt kontringsspel och i 7-6.
Roligt med många mål från våra 6 metare idag, ett stort plus också till Tilda Palm som sliter oerhört mycket i det tysta och som alltid gör en grym insats bakåt med 5 mål framåt.
En härlig kämpaseger i en lite svängig historia.
Tillfällig ledare vid pennan Virre tackar det grymma ledargänget runt om och ser fram emot en härlig träningsvecka och fokus på bortamatch mot OV Helsingborg nästa lördag.