Referat: Hellton  - Handbollsklubben Aranäs
Vinst mot Hellton, åttondelsfinal näst för damerna!
2021-08-30 17:24, Dam A
#12 Lisa Karlsson

En härlig sensommardag tog vi bussen upp till Lisa Karlssons släktingar i Karlstad, för att försöka säkra ett avancemang i ATG Svenska Cupen. Hellton inledde med att göra mål på 2 shoot-out straffar av 3, således ett underläge med 2-0 när matchen startade. Vi inledde piggt mot ett frejdigt motstånd och kunde gå ikapp i minut 11. Ett par minuter senare hade vi gått ifrån men Hellton stretade emot bra och kunde kvittera efter några sämre minuter från vår sida. Vi tog tag i det igen och hade en 2 målsledning i paus, 14-12.

Hellton startade andra halvlek bättre än oss och upp till 18 lika var det match. Sista kvarten rinner vi ifrån och vinner till slut med 5 bollar, 27-22.

Många som stack ut i gårdagens match där Louise Rundcrantz, Anna Heed och Nova Hallén får ett extra plus.

Målskyttar: Heed 8, Rundcrantz 7, Davis 4, Zaman 2, Batista 2, Söhrman 2, Hallén 1 och Lekbrandt 1

Nu väntar ett dubbelmöte mot Kristianstad HK i åttondelsfinalen med start hemma i Kungsbacka Sporthall kommande helg.