Seger i avslutningen
2023-03-12 11:06

Stort tack till er alla drygt 700 personerna som kom för att fira med oss i avslutningen av säsongen. Tack alla underbara supportrar, ni har verkligen ställt upp och hejat fram oss. Den här segern är ni lika värda som oss.

Förutsättningarna för både oss och Örebro var klara innan dagen match match, vi till SHE och Örebro kval för att stanna kvar i allsvenskan.

Matchen startade lite trevande åt båda hållen med ganska så öppet i försvaren och likaläge fram till ca 20 min var spelade. Då tryckte vi in gasen lite mer och kunde gå till 15-12 ledning i paus.

I andra halvlek spelade vi upp oss lite mer och Espling i kassen stängde igen totalt vilket gjorde att vi kunde gå ifrån och vinna med 30-22.

Ett ordentligt firande vid slutsignal med medaljutdelning från förbundet mm.

Festen fortsatte på Kings Hill med grym mat och fortsatte långt in på småtimmarna då mängder av supportrar kom för att fira med oss.

Nu tar vi lite paus från handbollsspelandet en stund för att om några veckor starta upp världens längsta försäsong.

Ett sista grattis och tack går till Zamme som efter denna säsongen valt att trappa ner sin karriär, hon har varit i klubben i nästan 20 år förutom en säsong då hon spelade i Kungälv. Du kommer att vara saknad men troligtvis en av våra största supportrar på läktaren nästa säsong.

Tack för mig för denna säsong :)

SHE klara
2023-03-05 15:03
Segerrusiga tjejer efter den historiska triumfen

Vi gjorde det!! Matchen i sig är inget att skriva romaner om utan det var väldigt krampaktigt spel framåt med mängder av missade avslut och tekniska fel. Bakåt står vi bra. Skånela är ett lag som vi haft det kämpigt mot tidigare så även denna gång.

Ett grymt stöd av alla medresta supportrar, ni ägde Vikingahallen med råge.

Inget mer om matchen nu mer än att vi lyckades ta den poängen som krävdes för att spela i SHE nästa säsong, första gången i klubbens historia.

Tack alla underbara tjejer som lagt ner slitet i många år för att nå hela vägen till SHE. Tre tjejer i laget som varit med från div 1. Sex av sju spelare i startuppställningen är egna produkter, enormt fint jobb av alla ungdomsledare.

Idag njuter vi lite extra och laddar upp med start på måndag för en sista match i serien och denna gång på hemmaplan, hoppas att ni kommer ner och firar tjejerna en sista gång denna säsongen, lördag 11 mars kl 16.15 smäller det.

Tack för denna gången och väl mött i Sporthallen på lördag

Underbara Norrland
2023-02-27 06:19

Dags för toppmatch 130 mil från Kungsbacka mot Boden. Denna gång flög vi upp för att skapa de bästa förutsättningar inför matchen. Tre hjältar tog tåget upp då vi bara några dagar innan bokade till några platser, tack Maja, Kjörling och Lovis. Roligt oxå att Diego fick se snö för första gången :)

Förutsättningarna innan var klara, en seger och vi skulle utöka vårt avstånd till 4 poäng och ännu mera plusmål med 2 matcher kvar till Boden som inför matchen låg precis bakom oss.

Boden har många fina spelartyper och mycket rutin så vi var införstådda med att det krävdes en sjuhelsikes match av oss för att kunna vinna.

Ett gäng bleka Aranässpelare innan match då nervositeten var påtaglig. Brun utan sol hade varit bra på en del.

En trevande inledning där inget av lagen kommer till bra lägen gör att det tar ett tag innan första målen kommer. Vi ligger lite i förarsätet med ett par eller en bolls ledning fram till 23:e minuten då Boden kommer både ikapp och förbi oss och har en ledning med 15-13 i paus.

Lite justeringar i paus för att hitta rätt både framåt och bakåt.

Samma inledning som i första där lagen har svårt att hitta målet. Båda lagen får kriga för sina mål då det stundtals är bomstängt bakåt. Boden leder med 2 mål i 46:e minuten då Maja bestämmer sig för att stänga igen kassen totalt. En Time-Out  och vi börjar göra lite mål framåt oxå gör att vi är ikapp en och en halv minut senare. Tjejerna sliter som djur bakåt och trots utvisning mot oss så dröjer det ända till 55:e innan Boden får in sitt sista mål för dagen. Med 1 och 20 kvar gör Nova ett förlösande ledningsmål. Maja räddar ett kantavslut och Lovis kan slå i sista spiken med en sekund kvar för seger med 24-22. Glädjen när slutsignalen gick var enorm.

I matchen var det en kavalkad av tekniska fel från båda lagen men med dessa försvarsspel kan det faktiskt vara ganska förståligt.

Maja fick dansa discotunnel med en räddningsprocent på 43, sista kvarten är enorm.

Tilda Palm sliter i 60 min och det märks inte att hon är trött.

Bella är som en pitbull i försvaret.

Många ska hyllas idag för det enorma jobbet som görs trots att vi stundtals har svårt att få in bollen.

Domarna Isen och Markeby-Reden låter spelarna få göra upp och tar det som går över gränsen, riktigt kul att se.

Nu har vi 2 matcher kvar i serien, vi börjar borta mot Skånela på lördag och avslutar hemma mot Örebro lördag 11/3 kl 16.15. Hjälp oss fylla hallen.

Målskyttar: Palm 6, Lovis 3, Kjörling 3, Nova 3, Nico 2, Anna 2, Ellen 2, Nilsson 1 och Bella 1

Härlig insats mot Eslöv
2023-02-19 19:12

Dags igen för tjejerna att visa upp sig på hemmagolv. Denna gången mot ett Eslöv som krigar i botten och för en vecka sedan tog en poäng av toppkonkurrenten Boden. Ett lag som fightas i botten är inte bara att ställa ut skorna mot.

Vi hade verkligen skorna på från början. Enkelt spel och mot mål gjorde att vi gjorde 4 innan Eslöv fick in sin första. Vi fortsätter att spela kliniskt framåt och väldigt bra bakåt vilket gör att vi sticker ifrån våra motståndare och leder med sju mål innan första kvarten har gått. Vi fortsätter spela smart och utökar vår ledning i paus med 10 mål, 19-9. Märkbart i första är avsaknaden (nästan) av tekniska fel, endast 2 st, första i minut 15. Snacket i paus är bara att fortsätta det vi gjort för det var väldigt bra.

Det fortsätter i samma anda med att vi är noggranna framåt och stabila bakåt vilket gör att vi nog har minst 7 mål i tom kasse där vi snor bollen i deras 7-6 spel och undertalsspel. Halvleken och våra mål rinner på och till slut vinner vi med 43-21, vilket gör gott för målskillnaden i tabelltoppen.

Discotunneln fick Alva springa i idag, 100% ig i läget, starkt då hon inte fått spela på ett tag. Både Maja och Tilda har 40% i kassen. Många 9-metersspelare som bidrar med många poäng, Palm 18, Anna 15 och Nova 11, stabilt.  9 mål från M6:orna är väldigt bra det med.

Nu siktar vi mot Norrbotten och tar flyget upp till Boden nästa söndag för att försöka ge dem en match.

Grymt stöd på läktaren idag igen, tack alla ni som kom. Nästa hemmamatch har vi den 11 mars i sista omgången mot Örebro. Då jäklar fyller vi hallen.

Målskyttar: Anna 11, Palm 6, Nova 4, Bella 4, Alva 4, Ellen 3, Kjörling 3, Nico 2, Rundcrantz 2, Zamme 2, Aldenbro 1 och Tova 1

Härlig seger i Helsingborg
2023-02-13 06:39

Ny match och denna gång på bortaplan efter att vi huserat i Sporthallen flera matcher i rad. Ett möte med OV Helsingborg som spelat upp sig efter hösten då det tagit ett tag att spela ihop allt nytt material inför denna säsong. Han som planerar resorna hade inte riktigt gjort sitt jobb denna gång utan tjejerna kunde utforska staden lång tid under sin promenad, inte helt fel att njuta av vårsolen i södra Sverige :)

En jämn matchinleding där det dröjer ett tag innan första målet kommer. Vi byter mål med varandra och inget av lagen får det att funka riktigt bra framåt till en början. Släpper till slut åt båda hållen och för oss släpper bromsen lite mer. I minut 20 gör vi ett litet ryck som vi håller hela vägen in i paus där vi har en ledning med 17-14. Noterbart är Rustans rutinerade timeout som tas med öppet mål 21 sek från slutet, som tur är lyckas vi få in en boll med sju sekunder kvar.

Vi håller ett betryggande avstånd under starten av andra och gör ett ryck efter en stund till sju bollar och då var matchen vunnen. OV kommer närmre sista fem men vi håller ut och vinner till slut med 32-29.

Rundcrantz får priset som matchens lirare.

Vår 9-meterslina, Nova, Heed och Palm bär laget idag med mängder av poäng. Kjörling kommer in och stänker dit 3 på kort tid och får med sig en straff och utvisning, grymt.