SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Grym säsong tog slut
2022-04-15 14:12

Under skärtorsdagen tog säsongen tyvärr slut för oss efter återigen en match där vi ligger i förarsätet med endast ca 8 min kvar.

Vi startade som vi gjort de senaste matcherna med ett anfallsspel utan att riktigt komma till lägen och Heid rycker ifrån till en 5-1 ledning innan vi går över till att spela 7-6. Med 7-6 kommer vi till bra lägen som vi både förvaltar och missar men knaprar in på motståndarna för att i minut 28 ta ledningen för första gången i matchen. Vi ökar på ledningen till 2 mål in i paus.

I andra halvlek är det inget av lagen som kan rycka ifrån utan följs åt ända in i slutet då Heid tar en ledning som vi måste jaga men inte orkar hela vägen in, slutresultat 25-28. 

 

Matchens lirare hos oss blev Palm.

Målskyttar: Maja L 5, Palm 5, Rundcrantz 3, Natta 3, Nova 3 , Ellen 2, Zamme 2, Nico 1 och Alva 1.

 

Vi har gjort en grym resa under säsongen, utvecklingen har gått uppåt hela tiden men när det skulle avgöras var vi inte riktigt påkopplade.

 

Innan jul var det ingen som räknade oss som en SHE kandidat men vi har motbevisat alla med endast en förlust i serien som tyvärr var mot Hallby som vann serien välförtjänt.

 

Förlusten mot Heid var första på hemmaplan sedan i november, tack publiken för stöttningen genom året, ni är grymma. Aranäs Eagles har förgyllt de sista matcherna med bra tryck.

 

Vi tar lärdom av detta året och våra unga (även de äldre) spelare växer för varje dag.

 

Nu tar vi ledigt några veckor och vilar våra kroppar för att sen starta upp försäsong 1.

 

Tack för denna säsong, ses till hösten

Ledarna och spelarna i damlaget

 

 

Nära men ändå inte
2022-04-10 11:41

En tredje match mot Heid utspelades under lördagen.

En bedrövlig start från vår sida med extremt många bortkastade bollar första elva minutrarna gjorde att dagens andra mål från vår sida kom först i minut 14. Lycktligtvis hade Heid inte sin bästa dag heller så de kunde inte rycka ifrån. En liten uppryckning från vår sida under resterande del av halvleken med 7-6 spel gjorde att inte Heid kunde rycka ifrån i första halvlek. Underläge med 10-7 i paus.

Vi fortsätter med 7-6 spel i andra halvllek och kan knapra in steg för steg och vara både ikapp och förbi efter 52 min. Vi leder med 2 bollar men lyckas tyvärr inte hålla i sista delen av ordinarie tid utan Heid kommer ikapp och förbi oss igen men vi lyckas kvittera med 20 sek kvar. Detta rsultat står sig och förlängning väntade. 

Tyvärr klarade vi inte av Heid denna match utan förlorar med 27-25.

Till bästa spelare hos oss idag utses Maja W välförtjänt.

 

Nu ser vi fram emot nästa match som spelas på skärstorsdagen i borgen kl 19.00. Starta påskfirandet med att stötta oss till seger och en match 5. Vi vill förlänga vår säsong ytterligare och vet att vi kan mycket bättre.

 

Väl mött i Sporthallen på torsdag.

 

Målskyttar: Anna 7, Zamme 4, Nico 3, Lollo K 3, Ellen 3, Nova 2, Palm 2 och Rundcrantz 1.

 

 

1-1 i matcher nu
2022-04-01 10:25

Dags för match igen i kvalet mot BK Heid och denna gång i Järnbrott. Bra träningsvecka bakom oss och tydliga roller och spel hade satts upp.

Vi startar helt ok och är bra med bakåt, vi hänger oss i fram till minut 15 med 2 bollar ner. Efter detta händer absolut ingenting varken framåt eller bakåt för vår del. Bortkasatade/tappade bollar, lamt försvarsspel mm kunde göra att Heid sprang ifrån oss rejält. Vi gör inte ett enda mål från minut 15 och Heid springer ifrån till halvtidsledning 14-4!!!!!

En liten uppryckning i starten av andra men sedan börjar vi slarva igen och det går inte mot ett lag som Heid då de kontrar sönder oss totalt. Vi ger aldrig upp men idag hänger vi inte med alls.

Slutresultat 29-14 i Heids favör. Som tur är räknas inte målskillnad och med sådana här matcher lär man sig extremt mycket av. Vi vilar våra kroppar i några dagar innan vi startar arbetet i gruvan inför nästa kamp.

Tilda Palm fick blomsterkvasten som bästa spelare men de som var överlägset bäst denna kväll var  "Aranäs Eagles" och våra supportrar som stöttade oss matchen igenom trots haveriet. TACK så himla mycket för er support, ni är grymma.

 

Nu tar vi sikte på match 3 som ska spelas i Heidhallen nån gång nästa helg (speltid ej klart ännu, inväntar klartecken från Heid).

 

Målskyttar: Anna 5, Zamme 2, Nico, Maja L, Louise R, Ellen, Nova, Alva och Palm alla 1.

 

Ett noll till oss!!!
2022-03-27 14:26

Dags för kval till SHE igen för oss. Efter att ha gått på pumpen 2 ggr tidigare mot Skövde HF så var det dags att ta oss an BK Heid.

Under lördagen spelades den första matchen inför ca 500 åskådare i hemmaborgen, tack för stödet, ni är grymma.

Vi har förberett oss väldigt bra i veckan med olika scenarion om hur Heid skulle spela samt träningsspelat mot våra egna A-pojkar för att känna på lite tuffare tag.

Matchen startade ganska lamt i anfallsväg från båda lagen med missade avslut och bortkastade bollar. Vi följs åt i ca 16 min innan Heid gör ett ryck och tar ledningen med 3 bollar.

En straffräddning av Tilda och några bra val framåt så var vi både i kapp och förbi med 2 bollar efter 27 min. Vi lyckades inte göra nåt mer mål i första och Halvtidsresultat var 13-12 i vår favör.

Andra havlek var ganska lik den första där vi byts om att vara i ledning med ett eller 2 mål innan motståndarna kom i kapp och förbi igen. Vi har en tvåmålsledning med 1.40 kvar men Heid lyckas reducera ganska snabbt och vi misslyckas i vårt nästa anfall. Heid fick chansen att kvittera med en halv minut kvar. Vi lyckades freda vårt mål och kunde vinna matchen med 26-25. Härligt att äntligen få vinna en kvalmatch. 

Återigen lyfter vi laget idag som kunde stå emot SHE laget Heid, trots mängder av tekniska fel.

Anna drar ett stort lass framåt med många mål och säker straffskytt.

 

Målskyttar: Anna 10, Zaman 3, Alva 3, Palm 3, Nova 2, Natta 2, Rundcrantz 1, Maja L 1 och Ellen 1.

 

Nu ser vi fram emot nästa match som tyvärr inte är något bestämt speldatum ännu men det lutar åt torsdag i Heidhallen.

 

Foto: Bobbo Lauhage

Damerna klara för SHE kval
2022-03-21 08:07

Sista seriematchen för säsongen och en bussresa till Stockholm. Självklart ska det hända saker på vägen, denna gång en punktering och vi blev stående i en och halv timma extra på motorvägen. Svante och Håkan löste detta grymt med bra hjälp av en bärgare och resten av resan gick som väntat.

Farstahallen var dagens arena och motståndare GT Söder som har haft det tufft under säsongen och redan var klara för nedflyttning. Underskattning var vår främsta motståndare i matchen. Vi startade bra med Palm i spetsen och tog ledningen tidigt med ett par bollar men GT Söder stretade emot bra och hängde med bra med många enkla mål från 9 meter där vi var lite glesa och inte redo att tackla i försvaret. Vi springer ifrån i slutet av halvleken och leder efter 30 min med 18-12. Halvtidssnacket handlade enbart om hur vi skulle agera bakåt.

I andra halvlek har vi till en början lite svårare att göra mål men vi gör det lite bättre bakåt och kan behålla vår ledning. Vi springer ifrån lite mer i slutet av matchen och vinner med 33-20. I Dagens match gör Tilda Palm sin bästa match för säsongen framåt, Louise Karlefeldt en bra andra halvlek och Natta gör det bra som hjälpgumma över hela plan.

Nu hoppas vi på ett fantastiskt stöd av er i de kommande kvalmatcherna. På måndag kväll står det klart vilka motståndare vi får, antingen BK Heid eller Kärra HF.

 

Målskyttar: Palm 6, Davis 5, Heed 4, Nico 3, Batista 3, Alva 3, Rundcrantz 2, Karlefeldt 2, Zaman 2, Natta, Nova och Kjörling 1

 
Huvudpartners
Partners