SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Förlust på Hisingen
2022-12-03 12:14

Toppmatch i Lillekärrshallen mot seriefavoriten Kärra en fredagskväll. Vad kan kännas mer inspirerande??

Noggranna förberedelser i veckan trots tätt matchande och vi var väl förberedda på en tuff match.

Matchen startas målsnålt där framförallt vi hade svårt att komma till bra lägen och inte förräns i tionde minuten gör vi vårt andra mål. Som tur är klarar vi oss bra bakåt så att inte Kärra springer ifrån oss. Nu spelar vi klokare och kommer till många bra lägen men symptomatiskt med hela matchen är vi inte fokuserade i avsluten utan skjuter där Kärras målvakt vill ha bollarna och då är det svårt att göra mål. Vi håller jämna steg halvleken ut och avslutar med ett underläge med 1 boll, 12-11.

Vi skulle försöka göra samma saker i andra halvlek och bara se till att bolluslingen skulle i mål.

 

Tyvärr i dagens match så ville det sig inte i avsluten utan Kärra går ifrån en stund in och vi får hela tiden jaga. Vi kommer så nära som 2 bollar bakom ett tag men Kärra går ifrån igen. Matchen slutar med hemmaseger 27-23.

 

Kommande vecka blir det till att träna avslut och även straffar ihop med herrarna :).

 

Tyvärr klarade inte domarna trycket i dagens match utan svajade i sina bedömningar enormt där vi åker på bl.a en utvisning på Anna för träff i ansiktet trots att hon är bollförare och Kärraspelare springer in i henne, som grädde på moset så kompenseras vi anfallet efter. Nog om detta.

 

Anna får priset av Hummel för bästa spelare välförtjänt.

 

+ Vårt spel till fina lägen

+ Kampviljan

+ Endast 2 tekniska fel i andra halvlek

- Avsluten

 

Nu laddar vi upp för en tuff match i Stockholm nästa lördag mot Tyresö.

 

Målskyttar: Anna 5, Palm 4, Zamme 4, Nova 3, Alicia 2, Lovis 2, Rundcrantz 1, Ellen 1 och Bella 1

Ny seger för damerna
2022-11-30 06:42
Discotunnel och bild ihop med grymma handbollsskolan Onsala

Tätt matchande nu för våra tjejer och denna gång ställdes vi mot AIK. Ett lag som är bättre än vad tabellen visar och aldrig ger upp. 

Vi kom från ett stort nederlag i söndags mot Sävehof och skulle bara upp på vinnarhästen igen.

 

AIK inleder målskyttet men sen är det dags för oss att ta tag i taktpinnen. Vi går ifrån med ett par bollar direkt och kan hålla minst ett måls marginal hela tiden. Mot slutet av halvleken ökar vi farten och har en betryggande ledning med 17-13 när vi går av banan trots att det är AIK som gör halvlekens 2 sista mål.

 

I andra halvlek rivstartar vi och efter sju minuter har vi ökat vår ledning till 9 mål men AIK kom igen starkt och kunde äta in försprånget lite grann. Vi är det mer stabila laget och kan springa ifrån och avslutar starkt med en 8 måls vinst, 29-21.

 

En styrka i denna match var att vi kunde gå runt på många spelare som alla gör det med beröm godkänt. Bra inför kommande match som redan är på fredag.

 

Bäst på planen i dag var Palm som fick köra discotunneln, Alicia i det närmaste klinisk i avsluten och våra målvakter som hade höga räddningsprocent.

 

Grymt stöd på läktaren idag, 457 personer, med Handbollsskolan flickor Onsala i spetsen.

 

Nu ser vi fram mot fredagens match mot storfavoriten Kärra i Lillekärrshallen på fredag kl 19.30 och hoppas på ett bra stöd från tillresta Aranäsare.

 

Måslkyttar: Palm 7, Alicia 5, Rundcrantz 3, Anna 3, Nova 3, Kjörling 3, Lovis 2, Nico 1, Tova 1 och Ellen 1

 

 

1-0 till Sävehof efter första matchen
2022-11-28 07:47

På söndagen väntade en häftig match med stora utmaningar för oss. Svenska mästarinnorna från Partille i Cupens kvartsfinal.

Planen innan match var att spela extremt långsamt med noggrannhet för att dra ner tempot maximalt.

Vi inledde med tre st shoot-outs vilket förvaltades väl av Nova, Rundcrantz och Kjörling så ställningen på tavlan var 0-3 när matchen blåstes igång.

Vi inledde stabilt bakåt och kan hålla Sävehof bakom oss fram till minut 9 då de kom ikapp oss till 4 lika. Framåt var det tungt för oss med många tekniska fel. Vi håller jämna steg fram till minut 24 då hemmalaget gör 3 raka mål. Halvtidsresultat 11-9 till Sävehof.

Vi försökte göra lite justeringar i paus för att komma till bättre lågen och göra lite fler mål.

Vi hänger med helt ok i början av andra halvlek men efter ett tag springer Sävehof ifrån oss och leder som mest med 14 bollar. Sista 7 minuterna av matchen rycker vi upp oss en del och knappar in, en del räddningar hjälper till att putsa siffrorna oxå vilket gör att siffrorna blir lite behagligare, slutresultat 32-22. Många tekniska fel och lite för ärliga avslut gör att vi inte riktigt är nöjda med prestationen. 

Många lärdomar tar vi med oss från denna matchen och hoppas vi kan ta med oss dessa redan denna vecka då vi har 2 tuffa matcher.

Priset som bästa spelare gick till Lovis. Bella gör sin bästa match i Aranäströjan.

 

Tätt matchande nu och kom ner till hallen på tisdag 29 mars kl 19 och stötta oss till seger mot AIK. Redan på fredag har vi match mot Kärra borta kl 19.30, vi hoppas på många supprtrar där oxå.

 

Målskyttar: Anna 3, Palm 3, Lovis 3, Nova 3, Rundcrantz 2, Alicia 2, Ellen 2, Bella 2 och Kjörling 2

Tillbaka i vinnarspåret
2022-11-21 08:46

Match borta mot svåra Kroppskultur efter en vecka med fokus på att komma tillbaka efter förra helgens "mindre" bra insats. 

En jämn start där vi byter mål med varandra och efter en stund får vi ett övertag på ett par bollar och håller Kropps bakom oss hela vägen till halvtidssignalen. Ledning med 13-10 i paus. Vi tyckte att vi blivit lite orättvist behandlade med 4 utvisningar mot oss och ingen för Kropps. Som tur var spelade vi ett bra 5-6 spel och kunde nästan vinna samtliga underlägen. Vi var trots ledning inte nöjda i paus utan det fanns mycket mer att kräva av våra spelare.

 

I början av andra närmar sig Kropps sakta men säkert och efter 7 minuter är de ikapp med 17 lika. 

Sen börjar våra motståndare få ett par utvisningar där vi spelar ett väldigt bra spel och vinner samtliga bekvämt vilket gjorde att vi fick ett övertag resten av matchen. Vi håller undan och segrar till slut med 34-29.

 

Ellen fick en låda salami som matchens lirare. Bra framåt idag var oxå Zaman med 5 kassar och Palm som stack in näsan 6 ggr. Bakåt har vi att jobba med där vi inte riktigt får träff. 

 

Nu har vi en hel vecka på oss att förbereda oss för en härlig utmaning då Sävehof står på andra sidan plan i ATG Svenska Cupen. Kom gärna till Partille Arena nästa söndag kl 17.45 och vråla på läktaren.

 

Nästa match i serien är tisdag 29 nov kl 19 mot AIK i Borgen.

 

Måslyttar: Palm 6, Zaman 5, Heed 4, Ellen 4, Nova 4, Lovis 3, Rundcrantz 3, Karlefeldt 2, Nico 1, Alicia 1 och Tova 1

Första förlusten i serien
2022-11-13 10:00

Årets första förlust i serien var ett faktum efter resan till Eskilstuna och mötet med GUIF.

Vi hänger med bra i början och har en ledning på tre bollar efter en kvart ca men det var inte pga vårat formidabla spel varken framåt eller bakåt utan mer för att Maja gör flera svettiga räddningar på GUIFs rena frilägen. Vi tappar allt framåt sista kvarten av första halvlek medans hemmalaget gör mål i stort sett varje anfall. Vi ligger under med 17-13 i paus.

Tydliga instruktioner i halvlek från Rustan och vi hoppades att det skulle lossna för tjejerna efter paus. 

Tyvärr är det inget som stämmer denna match utan GUIF är bättre över hela banan och gör processen kort med oss och kan springa ifrån till seger med 34-26. Många tekniska fel och nästan 30 brända avslut gör att det är svårt att vinna matcher.

Ellen får pris som matchens lirare hos oss. Endast Maja och Tilda EE får ett godkänt betyg, utan de hade vi förlorat mycket större.

Nu tar vi nya tag och ser fram mot en bra träningsvecka innan det är dags att möta Kroppskultur på bortaplan nästa söndag. 

 

Målskyttar: Rundcrantz 6, Nova 6, Ellen 4, Anna 3, Palm 2, Zamme 2, Nico 1, Kjörling 1 och Lovis 1

 
Huvudpartners
Partners