SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
 
Inför åttondelsfinal nummer två mot Kristianstad HK
2021-09-10 16:45

På söndag är det dags att sätta sig på bussen mot Kristianstad för match nummer två mot Kristianstad HK. Motståndarlaget kommer till matchen med en ledning på 9 mål efter vinst med 22-31 i det första mötet i Kungsbacka Sporthall i söndags. För att gå vidare till kvartsfinal behöver vi vinna med fler mer än 9 mål, en tuff uppgift på förhand men på 60 mintuer handboll kan allt hända. 

 

Inför matchen har vi tagit ett snack med Nathalie Söhrman, läs vad hon har att säga om dubbelmötet och lär känna henne lite bättre nedan. 

Referat: Hellton  - Handbollsklubben Aranäs
Vinst mot Hellton, åttondelsfinal näst för damerna!
2021-08-30 17:24
#12 Lisa Karlsson

En härlig sensommardag tog vi bussen upp till Lisa Karlssons släktingar i Karlstad, för att försöka säkra ett avancemang i ATG Svenska Cupen. Hellton inledde med att göra mål på 2 shoot-out straffar av 3, således ett underläge med 2-0 när matchen startade. Vi inledde piggt mot ett frejdigt motstånd och kunde gå ikapp i minut 11. Ett par minuter senare hade vi gått ifrån men Hellton stretade emot bra och kunde kvittera efter några sämre minuter från vår sida. Vi tog tag i det igen och hade en 2 målsledning i paus, 14-12.

Referat: Handbollsklubben Aranäs - Skara
Förlust mot Skara HF i ATG Svenska Cupen
2021-08-25 21:12
Maja hade en fin match i målet trots förlust!

Under tisdagen ställdes vi mot ett Skara HF som var i semifinal i SHE under förra säsongen i andra omgången i ATG Svenska Cupen. I och med att vi är i en serie lägre än Skara fick vi starta med 3 shoot-out straffar och förvaltade 2 av dem, alltså en 2-0 ledningen innan matchstart.

Inför Skara HF med Louise Rundcrantz
2021-08-23 19:00
#4 Louise Rundcrantz

Handbollstisdag med två matcher med hög kvalitet väntar imorgon tisdag. Herrarna spelar mot HK Malmö 18:00 och för damerna väntar Skara HF avkast 20:00.

 

SHE laget Skara HF kommer på besök under tisdagskvällen.

Skara inledde gruppspelet med vinst borta mot divison 1 laget IF Hellton Karlstad med 25-31. 

Laget som förra året var i semifinal i sm-slutspelet spelar en tempofylld handboll med Maja Eriksson och Ida Holm i spetsen. 

 

 

Louise Rundcrantz tankar om matchen:

 

Första tävlingsmatchen framför hemmapubliken. Hur är känslan?

Känslan är bra! Vi är taggade på att äntligen spela inför hemmapubliken!

 

Vinst med en senast mot Kroppskultur. Vad kan ni ta med er från den matchen?

Vi tar med oss vår energi vi hade i matchen. Trots att vi låg under lyckades vi vända och då gäller det att ha energinivån uppe.

 

Skara HF, semifinalist från förra årets sm-slutspel kommer på besök. Vad vet vi om dom?

Skara är ett duktigt lag med många bra individer. Dem spelar med mycket fart så det gäller att vi är beredda på deras första o andrafas.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag är en en kant som gillar att springa mycket o vara aktiv i spelet både framåt o bakåt.

 

Sedan din ankomst till klubben har det ständigt pågått en diskussion gällande att hitta ett smeknamn då vi sedan tidigare har en Louise i laget. Har du något smeknamn?

Haha ja det har ju varit tufft att hitta… jag föredrar ju Lollo men Rundcrantz går också bra!

 

Stort lycka till säger vi till "Rundcrantz" och gänget!

Referat: Kroppskultur - Handbollsklubben Aranäs
Uddamålsseger (25-26) i premiären av Svenska Cupen
2021-08-17 20:42
Anna Heed kliver lugnt och fint fram och fastställer slutresultatet 25-26

Vilken rysarmatch det bjöds på i Agnebergshallen under tisdagskvällen. 

 

Varje match i cupspelet inleds med shoot-out, då båda lagen spelar i samma division fick lagen 3 stycken vardera. Vi får en kanonstart och vinner shoot-outen med 2-0 efter att Tilda Espling-Ek räddat samtliga från motståndarlaget. 

 

Matchen börjar med ställning 0-2 vilken dock skulle ändras snabbt, Kroppskultur kommer ut på plan med mycket energi, fint skytte och bra målvaktspel medans vi inte riktigt får till det varken i anfall eller försvaret. Efter 23 minuter spelade har hemmalaget ryckt och skapat sig en 8 måls ledning och ställning 17-9. Ett taktiskt drag i försvarsspelet som innebar punktspel mot deras vassaste vapen Frida Alm och en nyinkommen Nova Hallén som drar upp tempot i anfallsspelet resulterar i att vi gör 4 raka mål och går in i pausvilan med ställningen 17-14. 

 

I andra halvlek kommer laget ut med nyfunnen energi efter den positiva avslutningen i första halvlek och en Anna Heed som helt enkelt hade bestämt sig för att matchen ska vändas. Efter mycket bra försvarsspel och några enkla mål framåt har vi hämtat in underläget och 19-19 i matchminut 37. Sista 20 är en riktig nagelbitare och en hårdkamp om ledningen i matchen, lagen har sina perioder med 1-2 målsledning men ingen lyckas riktigt dra ifrån. Lisa Karlsson kommer in i målet med tio minuter kvar och gör några viktiga räddningar i samband med att Nicolina Fredriksson gör två snabba mål på vänsterkanten.  25-25 och klockan på 59:57 tilldelas vi en straff efter fint förarbete mellan Anna Heed och Ellen Davis som rivs ner från linjen. Anna Heed kliver fram och kyligt lägger in bollen över hemmalagets duktiga målvakt och vändningen är fullbordad. 

 

Det var inte speciellt vackert men handboll spelas i 60 minuter stort plus till moralen i laget som lyckas vända matchen och till Anna Heed med sina 13 mål var planens gigant.

 

 

Fulltid 25-26 (17-13)

Målskyttar

Anna Heed 13, Emelie Batista 3,Louise Rundcrantz 3, Nicolina Fredriksson 2, Nathalie Söhrman 2, Ellen Davis 1, Veronica Wislander 1, Nova Hallén 1.

 
Huvudpartners
Partners