SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Handbollsklubben Aranäs
BLI MEDLEM
Dam A
Förlust på Hisingen
2022-12-03 12:14, Dam A

Toppmatch i Lillekärrshallen mot seriefavoriten Kärra en fredagskväll. Vad kan kännas mer inspirerande??

Noggranna förberedelser i veckan trots tätt matchande och vi var väl förberedda på en tuff match.

Matchen startas målsnålt där framförallt vi hade svårt att komma till bra lägen och inte förräns i tionde minuten gör vi vårt andra mål. Som tur är klarar vi oss bra bakåt så att inte Kärra springer ifrån oss. Nu spelar vi klokare och kommer till många bra lägen men symptomatiskt med hela matchen är vi inte fokuserade i avsluten utan skjuter där Kärras målvakt vill ha bollarna och då är det svårt att göra mål. Vi håller jämna steg halvleken ut och avslutar med ett underläge med 1 boll, 12-11.

Vi skulle försöka göra samma saker i andra halvlek och bara se till att bolluslingen skulle i mål.

 

Tyvärr i dagens match så ville det sig inte i avsluten utan Kärra går ifrån en stund in och vi får hela tiden jaga. Vi kommer så nära som 2 bollar bakom ett tag men Kärra går ifrån igen. Matchen slutar med hemmaseger 27-23.

 

Kommande vecka blir det till att träna avslut och även straffar ihop med herrarna :).

 

Tyvärr klarade inte domarna trycket i dagens match utan svajade i sina bedömningar enormt där vi åker på bl.a en utvisning på Anna för träff i ansiktet trots att hon är bollförare och Kärraspelare springer in i henne, som grädde på moset så kompenseras vi anfallet efter. Nog om detta.

 

Anna får priset av Hummel för bästa spelare välförtjänt.

 

+ Vårt spel till fina lägen

+ Kampviljan

+ Endast 2 tekniska fel i andra halvlek

- Avsluten

 

Nu laddar vi upp för en tuff match i Stockholm nästa lördag mot Tyresö.

 

Målskyttar: Anna 5, Palm 4, Zamme 4, Nova 3, Alicia 2, Lovis 2, Rundcrantz 1, Ellen 1 och Bella 1

Välkomna Burger King till Hk Aranäs
2022-12-02 08:30

En av världens största hamburgerrestauranter startar samarbete med en av världens största handbollsklubbar…

Herr A
Likaresultat i Ystad
2022-12-01 21:51, Herr A
Robert Ladan, tiomålskytt i lika matchen mot Ystad IF

Likamatchen i Ystad slutade med resulatatet 29-29 (18-15), klart rättvist utifrån spel och resultat i andra halvlek, där vi höjde oss några snäpp framförallt försvarsmässigt. Anfallsmässigt har vi ett rörligt och aggressivt attackspel som resulterar i mål och hela nio straffar. Tyvärr lyckas vi enbart göra mål i tre av dessa starffar, här har vi en högt utvecklingspotential.

 

Första halvlek är vi nöjda med anfallsspelet och hur vi kommer till lägen, men önskade mer av vårt försvarsspel, vi skruvar på lite knappar, ändrar om i vår höjd mot deras skyttar samt att vi ökar arbetsinsatsen rejält under andra halvlek.

 

 

Herr A
Ystad borta för herrarna
2022-11-30 10:19, Herr A
Herrarna planerar för ny match, denna gången Ystad på bortaplan

Ystad IF - HK Aranäs kl 19:00 på torsdag kväll den 1 december

 

Förlusten mot Alingsås har vi lagt bakom oss, nya tag och nya förberedelser inför bortamötet mot Ystad IF ligger framför oss. Årets serie är den jämnaste på länge, alla slår alla och ALLA KAN SLÅ ALLA, så även om det är match mot regerande Svenska Mästarna som väntar, går vi in med en gooo känsla och att vi verkligen har allt att vinna.

Ni som har tillgång till att se Europacup matcherna, kunde igår kväll se matchen Ystad IF - Flensburg, vilken match och vilken underhållning, extra kul att ett svenskt lag kan rå på ett så slagkraftigt tyskt topplag, viktigt för svensk handboll att det blir vinster i denna cupen på många sätt.

Dam A
Ny seger för damerna
2022-11-30 06:42, Dam A
Discotunnel och bild ihop med grymma handbollsskolan Onsala

Tätt matchande nu för våra tjejer och denna gång ställdes vi mot AIK. Ett lag som är bättre än vad tabellen visar och aldrig ger upp. 

Vi kom från ett stort nederlag i söndags mot Sävehof och skulle bara upp på vinnarhästen igen.

 

AIK inleder målskyttet men sen är det dags för oss att ta tag i taktpinnen. Vi går ifrån med ett par bollar direkt och kan hålla minst ett måls marginal hela tiden. Mot slutet av halvleken ökar vi farten och har en betryggande ledning med 17-13 när vi går av banan trots att det är AIK som gör halvlekens 2 sista mål.

 

I andra halvlek rivstartar vi och efter sju minuter har vi ökat vår ledning till 9 mål men AIK kom igen starkt och kunde äta in försprånget lite grann. Vi är det mer stabila laget och kan springa ifrån och avslutar starkt med en 8 måls vinst, 29-21.

 

En styrka i denna match var att vi kunde gå runt på många spelare som alla gör det med beröm godkänt. Bra inför kommande match som redan är på fredag.

 

Bäst på planen i dag var Palm som fick köra discotunneln, Alicia i det närmaste klinisk i avsluten och våra målvakter som hade höga räddningsprocent.

 

Grymt stöd på läktaren idag, 457 personer, med Handbollsskolan flickor Onsala i spetsen.

 

Nu ser vi fram mot fredagens match mot storfavoriten Kärra i Lillekärrshallen på fredag kl 19.30 och hoppas på ett bra stöd från tillresta Aranäsare.

 

Måslkyttar: Palm 7, Alicia 5, Rundcrantz 3, Anna 3, Nova 3, Kjörling 3, Lovis 2, Nico 1, Tova 1 och Ellen 1

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Handbollskolan Kungsbacka Pojkar, 04/12 21:33 
U-trupp Herr, 04/12 17:28 
Dam A, 03/12 12:14 
Herr A, 01/12 21:51 
F9 Kungsbacka (född 2013), 01/12 19:25 
Herr A, 30/11 10:19 
 
Huvudpartners
Partners