Förlust i premiären av Handbollsligan
2021-09-15 22:40
Adam Wennerholm, bäste Aranässpelare i premiären

Herrarna förlorar bortamötet och premiären av Handbollsligan 2021/2022 med 31-24 (16-10) mot Alingsås HK. En inledning av matchen som var klart bäst för bortalget och spelet med attacker var vasst på flera håll. Dock kom en riktigt olycklig period med brända lägen och kraftiga omställningar av hemmalaget Alingsås och vi blir direkt straffade tyvärr.

Under denna perioden rinner det iväg alldeles för mycket och underläget med sex bollar var såklart inte bra alls, men det kändes långt ifrån omöjligt och efter ett bra snack i halvlek tog vi oss an andra halvan.

Inledningen av andra är riktigt bra och vi kämpar oss ikapp rejält, så långt som att enbart var två under och vibbar var till vår fördel. Dessvärre kommer några olyckliga utvisningar som gör att Alingsås åter igen dra iväg och där går matchen, vi försöker komma ikapp med lite ny energi men har halkat efter rejält.

Vi är såklart rejält missnöjda med resultatet och vissa perioder under matchen, men vissa perioder är riktigt bra och de tar vi med oss lite extra, framförallt flera individuella prestationer.

Adam Wennerholm gör sitt absolut bästa match i den vita tröjan, noteras för 11 mål och är 100% ig i sina avslut, både kantlägen och straffmål, jäkligt kul att se och viktigt för vårt lag, den tidigare målmaskinen på högersex, Rasmus Thorbjörnsson, som nu är i Alingsås, glänste Adam förbi med flera klasser. Välförtjänt utsågs Adam till bäste spelare i bortalaget.

Nämnas bör även Erik Karelius som slet förtjänstfullt både i försvar och anfall samt att Petter Donaldsson visade varför vi har skrivit herrkontrakt med honom, vassa genombrott skapade problem för hemmalaget Alingsås och han fick även leverera sitt första mål i handbollsligan.

Oscar Lindqvist fick också presentera sig, stark insats i försvarsarbetet och både han och Petter visar att de unga spelarna vill vara med och konkurrera ordentligt.

Ny macth på söndag, då kommer Önnered på besök i vår hemmaborg.