Seger i årets första match
2020-01-03 21:41

En trögstardag första halvlek leddes av en nästintill formidabel andra halvlek vilket resulterade i vinst i årets första match.

Vi började ungefär lika dåligt som vi var i föregående matchen mot Kärra. Ett litet ängsligt anfallsspel tillsammans med en bra målvakt, Hayder Al-Khafadji, i hemmalaget gjorde så att Torslanda hade 3-0 och det tog hela 6.50 innan vi hittade målet för första gången. När inte Hayder räddade bollarna i målet hade vi oftast tekniska fel framåt och det märktes att vi var något stressade i våra moment. Bakåt hade vi egentliga inga problem utan vi stod hela tiden bra och hade koll på det mesta med deras skytte långt utifrån som främsta vapnet. Trots det så är vi efter 23.19 tvungna att lägga vår andra TO vid ställningen 10-6 men det ger ingen vidare effekt utan vi hackar på i anfallsspelet samtidigt som Torslanda gör det svårt för oss. 12-8 var halvtidsresultatet på väg att bli men Rudvall lyckades slänga in ett mål med 1 sekund kvar vilket gav lite energi på väg in i paus.

I halvtid pratade vi väldigt mycket om att inte stressa utan försöka hitta tillbaka till det tunga spelet vi haft hela säsongen där vi utnyttjar de ytorna som vi vill ha. Vi var väldigt nöjda med försvarsspelet och mest fokus skulle läggas i hemspringet.

I andra halvlek får vi ett perfekt start där vi gör 4-0 och tar ledningen med 13-12 vilket tvingar Torslanda till en TO. Perioden som stundar därefter är relativt jämn och det är inte förens klockan börjar ticka upp mot matchminut 48 som vi gör rycket som blir matchavgörande. 19-18 blev till 23-18 till vår fördel vilket tvingade Torslanda att använda sin sista TO. Därefter blir det egentligen en ren transportsträcka och vi vinner tillslut matchen med 30-24.

+++ i dagens match går till Tobias Johnsson som välförtjänt blir utsett till matchens lirare och som dirigerar allt bakåt men även får utdelning framåt.

++ i dagens match går till Daniel Bergqvist som tar det han ska ha plus lite till.

+ i dagens match går till Niko Djordjevic som gör sin bästa match för säsongen i båda riktningarna.

Nu har vi ett nytt ”miniuppehåll” då HIF Karlskrona matchen är flyttat till den 23/1. Vår nästa match är istället Boden borta som går av stapeln Lördagen 18/1.

Vi tackar självklart alla er Aranäsare som tog er upp till Torslanda och som gjorde bortamatchen till en hemmamatch.