Kryss mot Kärra HF
2019-12-26 16:35

Trots vi fick en kanonstart, 5-0, kunde vi inte rida vidare på starten utan ett statiskt och tveksamt anfallsspel gjorde så att vi fick med oss 1 poäng.

Vi börjar som sagt överlägset bäst och har ledningen med 5-0 innan Kärra HF tar TO. Nästkommande 10 min är det då Kärra HF:s tur att vara överlägset bäst och göra hela 8-1 på oss. Vi är lite tveksamma framåt tillsammans med att deras målvakt räddar bra lägen samtidigt som vi också under denna period hade en utvisning. Därefter är det återigen vår tur ha en fin period och har återigen ledningen med 10-8. Hela halvleken står vi väldigt bra bakåt men Kärra HF straffar oss hårt i omställningslägena vilket gör att resterande delen av halvleken är väldigt jämn. Vi har dock ledningen med 15-13 när vi går till pausvila.

I paus pratade vi återigen väldigt mycket om att vi ska ha Kärra HF i uppställt försvarsspel då vi kände att vi hade koll på de i det spelet. Vi pratade även om att utnyttja de ytorna som deras försvarsspel gav mot de olika starterna.

Andra halvlek börjar dock väldigt jämnt och det är inte förens det har gått 47 min som vi har ryckt åt oss ett miniövertag med fyra mål. Tyvärr, för vår del, så kommer det en period som återigen är dålig och framförallt är det anfallsspelet som tvekar vilket gör att Kärra HF straffar oss hänsynslöst i sitt kontringsspel. Trots det har vi med 2 minuter kvar ett tvåmålsöverläge och här ska vi egentligen döda matchen men Kärra HF krigar på och är välförtjänta 1 poäng.

Om vi summerar hela matchen kan vi med enkelhet sammanfatta att vi är alldeles för dåliga i vårt anfallsspel. Vi vinner inga man-man situationer som vi brukar göra och det kändes väldigt tempofattigt och energilöst i vissa perioder. Vi försöker hela tiden mana på att få upp farten, springa lite till i omställningsspelet men det blir istället tvärtom. Ett statiskt och tveksamt anfallsspel räcker inte i denna serie och idag ska vi vara glada att vi får med oss 1 poäng på spelet men det är fortfarande bättre än 0.

+++ i dagens match går till Renny Svennberg som gör en stabil insats mellan stolparna.

++ i dagens match går till Erik Karelius som återigen gör en fin insats i båda riktningarna

+ i dagens match går till David Svensson som gör en riktig fin första halvlek och håller uppe kvalitén i anfallsspelet.

Nu laddar vi om med nya träningar och efter nyår väntar en tuff uppgift när vi möter Torslanda HK på bortaplan.

Vi vill också passa på att tacka alla er i publiken som tog er tid till att göra hallen välfylld denna annandag.