Referat: HIF Karlskrona - HK Aranäs
Förlust borta mot HIF Karlskrona
2019-11-15 20:38
Efter att ha stoltserat med åtta raka matcher utan förlust lyckades vi tyvärr ikväll inkassera vår andra förlust för säsongen.

Matchen börjar relativt jämn, 3-3, innan vi får en dålig period med diverse missar framåt och vi är tvungna är lägga vår första TO. Vi försökte bryta den negativen trenden där flertalet bra lägen missade men trots det gör HIF Karlskrona 3 till raka mål vilket gör att vi hamnar i rejäl uppförsbacke trots att vi lägger vår andra TO i denna period. Fram till halvtid får vi verkligen kämpa och det krampar lite i anfallsspelet mycket tack vare de missarna vi hela tiden gör. Vi kämpar hela halvleken ut och går in i halvtid med 12-8 efter att ha krigat oss tillbaka in i matchen.

I andra halvlek är vi aldrig riktigt nära. 16-12 blev snabbt 19-13 innan vi återigen har en bra period och lyckas krypa närmare till 21-17. Perioden efter får vi en dubbelutvisning som definitivt dödar matchen och HIF Karlskrona håller avståndet och vinner med 25-22.

Med facit i hand är vi alla överens om att vi skapar tillräckligt många bra lägen för att vinna denna bortamatch men skärpan saknas. På bortaplan har vi inte råd att missa 4 straffar + några till högkvalificerade lägen oavsett vilket lag som står på motståndarsidan. Utöver de brända lägena har vi lite för många oprovocerade tekniska fel vilket straffar oss extremt hårt i det långa loppet. Överlägset bäst i hela matchen var HIF Karlskronas målvakt Uros Tomic som tyvärr för vår del var magisk i målet idag.

+++ i dagens match går till Victor Santos som är tunga i sina attacker och hela tiden är ett hot.

++ i dagens match går till försvaret + målvakterna som håller stången hela matchen och släpper 25 mål.

+ i dagens match går till Tobias Svantesson som har några fina avslut + bra försvarsspel.

Trots förlusten är vi FORTFARANDE serieledare och vi är fullt medvetna om att serien är lång. Vi har pratat om att vi kommer förlora under säsongen men det handlar ALLTID om hur vi kommer tillbaka matchen efter. Vi har nu ledig helg framför oss innan vi har fyra träningar att öva på att bli bättre innan nästa hemmamatch mot HK Torslanda Elit.