Damerna klara för SHE kval
2022-03-21 08:07

Sista seriematchen för säsongen och en bussresa till Stockholm. Självklart ska det hända saker på vägen, denna gång en punktering och vi blev stående i en och halv timma extra på motorvägen. Svante och Håkan löste detta grymt med bra hjälp av en bärgare och resten av resan gick som väntat.

Farstahallen var dagens arena och motståndare GT Söder som har haft det tufft under säsongen och redan var klara för nedflyttning. Underskattning var vår främsta motståndare i matchen. Vi startade bra med Palm i spetsen och tog ledningen tidigt med ett par bollar men GT Söder stretade emot bra och hängde med bra med många enkla mål från 9 meter där vi var lite glesa och inte redo att tackla i försvaret. Vi springer ifrån i slutet av halvleken och leder efter 30 min med 18-12. Halvtidssnacket handlade enbart om hur vi skulle agera bakåt.

I andra halvlek har vi till en början lite svårare att göra mål men vi gör det lite bättre bakåt och kan behålla vår ledning. Vi springer ifrån lite mer i slutet av matchen och vinner med 33-20. I Dagens match gör Tilda Palm sin bästa match för säsongen framåt, Louise Karlefeldt en bra andra halvlek och Natta gör det bra som hjälpgumma över hela plan.

Nu hoppas vi på ett fantastiskt stöd av er i de kommande kvalmatcherna. På måndag kväll står det klart vilka motståndare vi får, antingen BK Heid eller Kärra HF.

Målskyttar: Palm 6, Davis 5, Heed 4, Nico 3, Batista 3, Alva 3, Rundcrantz 2, Karlefeldt 2, Zaman 2, Natta, Nova och Kjörling 1