Damerna vann i Helsingborg 21-23 (14-12)
2020-02-08 23:21
Fjärde raka vinsten för damerna........
Det var en så kallad 4 poängsmatch som skulle avgöras på bortagolv mot OV Helsingborg mellan tabell 5:an och tabell 6:an. Vid OV vinst så skulle lagets lagt sig  på kvalplats till SHE, och om Aranäs gick segrande ur striden så skulle man poängmässigt närma sig topplagen.

Första halvleken präglades av fint anfallspel av båda lagen, OV var framgångsrika i sitt skytte och Aranäs spelade ett tålmodigt och tydligt grundspel som gav lägen över hela banan. Efter en målrik första halvlek kunde hemmalaget gå till pausvila med siffrorna 14-12.

I andra halvlek höjde sig Aranäs rejält defensivt och Tilda Espling-Eks målvaktsspel kom upp på en bra nivå. Anfallspelet var fortsatt bra och tydligt och det skapades fortsatt lägen på alla positioner. Kungsbacka tjejerna kom ikapp och förbi och när visslan för 60 min ljöd visade scoreboarden 23-21 i Aranäs favör.

Vi visade åter igen prov på bra struktur, tålamod och ett ”JävlarAnamma” och trots att OV hade perioder med bra flow så stod vi upp föredömligt över hela banan och det blev svårare och svårare för hemmalaget att göra mål vilket 7 insläppta mål vittnar om.

Extra beröm till Alexandra Lundström för kliniskt straffskytte och bra uppstyrt spel offensivt. I övrigt var det en bra genomförd match av alla 14 spelare där alla gav järnet från början till slut.

Nu väntar en grymt härlig fight mot topplaget Eslöv kommande söndag i Aranäshallen, där vi hoppas att så många som möjligt kommer ner och stöttar oss live som ni brukar göra.