2021-10-04 20:38
Amina blev vald till matchens lirare i hemmalaget!

Premiären avklarad!

Stockholmslaget GT Söder gästade Kungsbacka Sporthall under söndagseftermiddagen i den allsvenska premiären.

Matchen inleds trevande, det är lite nerver, tekniska fel och inget av lagen får till det varken bakåt eller framåt. Precis så som en premiär kan vara. Lagen byter mål med varandra, Amina Jasarevic är lyckosam i sitt fina genombrott och se till att skapa ett litet övertag för hemmalaget inledningsvis.

Bortalagets Tilda Pettersson och Tilde Nilsson drar ett stort lass bakåt som framåt för bortalaget i deras försvarsspel lyckas de dra ner tempot i det uppställda spelet genom att ta mycket höjd på sina tvåa postioner. Anfallsmässigt visste vi på förhand att dessa två var ett stort hot med en stor vilja att kliva i luckan och luriga underarmskott lyckas de se till att hålla jämna steg med hemmalaget.

Aranäs byter målvakt och förvsarsspel från 6-0 till ett 5-1 för att försöka dra ner tempot hos motståndarna kvicka 9-metersspelare vilket generar i kontringar och enkla mål för hemmalget som går in i halvtidspaus med ledningen 14-11.

När andra halvek har är det ett helt annat Aranäs som kliver in på banan, framförallt känns det som nerverna släppt. Laget börjar få en struktur i förvarsspelet, Nicolina Fredriksson som kommit in på vänsterkanten får kontring efter kontring och det är så resten av halvleken ser ut.

Matchen slutar 31-18 till hemmalaget och vi tar med oss det fina kontringsspelet och försvarsspelet i den andra halvleken.

I nästa omgång tar vi bussen till huvudstaden och solnalaget AIK, matchstart 14:00 söndag 11/10.

Målskyttar: Nicolina Fredriksson 6, Amina Jasarevic 5, Louise Rundcratz 5,  Nova Hallén 3, Anna Heed 3, Nathalie Söhrman 2, Veronica Wislander 2, Emelie Batista 2, Ellen Davis 1, Tilda Palm 1 & Alva Lekbrant 1.

Stort tack till det fantastiska stödet på läktaren!