Plats:Kungsbacka Sporthall A
Förlust mot Skara HF i ATG Svenska Cupen
2021-08-25 21:12
Maja hade en fin match i målet trots förlust!

Under tisdagen ställdes vi mot ett Skara HF som var i semifinal i SHE under förra säsongen i andra omgången i ATG Svenska Cupen. I och med att vi är i en serie lägre än Skara fick vi starta med 3 shoot-out straffar och förvaltade 2 av dem, alltså en 2-0 ledningen innan matchstart.

Skara lyckades ganska tidigt komma ikapp oss och vi följdes åt första 9 min innan ett Aranäsryck kom. Vi förvaltade lägena bra och stod bra bakåt vilket gjorde att vi kunde gå ifrån till en sexmålsledning efter ca 26 min. Tyvärr tappade vi de sista minuterna till att gå till halvtidsledning med bara 2 mål, 15-13.

Vi slet på bra både framåt och bakåt i inledningen av andra och kunde hålla ett försprång fram till minut 41 innan Skara var ikapp. Lagen följdes åt fram till minut 54 innan Skara rykte undan och kunde gå ifrån till en 5 målsseger, 25-30.

Vi är nöjda med vår insats och visar att vi kan stå upp bra mot duktiga lag. Maja Wietzke Wahlgren och Nathalie Söhrman får ett extra plus i matchen.
Nu tar vi bussen till Karlstad och avslutar gruppspelet mot Hellton på söndag. En seger där och vi går vidare till åttondelsfinal och ett dubbelmöte mot okänd motståndare som startar helgen 3-5 september.

Målskyttar
HK Aranäs: Nathalie Söhrman 7, Louise Rundcrantz 6, Anna Heed 3, Johanna Zaman 2, Veronica Wislander 2, Nicolina Fredriksson 1, Louise Karlefeldt 1, Nova Halle’n 1, Amina Jasarevic 1 och Ellen Davis 1
Skara HF: Melani Felber 9, Ida Holm 7, Maja Eriksson 4, Linnea Sundholm 3, Sofia Berntsson 2, Ewelina Ström 2, Manuela Pizzo 1, Elizabeth Collado 1 och Laerke Sörensen 1