Kroppskultur25 - 26Handbollsklubben Aranäs

Uddamålsseger (25-26) i premiären av Svenska Cupen
2021-08-17 20:42
Anna Heed kliver lugnt och fint fram och fastställer slutresultatet 25-26

Vilken rysarmatch det bjöds på i Agnebergshallen under tisdagskvällen.

Varje match i cupspelet inleds med shoot-out, då båda lagen spelar i samma division fick lagen 3 stycken vardera. Vi får en kanonstart och vinner shoot-outen med 2-0 efter att Tilda Espling-Ek räddat samtliga från motståndarlaget.

Matchen börjar med ställning 0-2 vilken dock skulle ändras snabbt, Kroppskultur kommer ut på plan med mycket energi, fint skytte och bra målvaktspel medans vi inte riktigt får till det varken i anfall eller försvaret. Efter 23 minuter spelade har hemmalaget ryckt och skapat sig en 8 måls ledning och ställning 17-9. Ett taktiskt drag i försvarsspelet som innebar punktspel mot deras vassaste vapen Frida Alm och en nyinkommen Nova Hallén som drar upp tempot i anfallsspelet resulterar i att vi gör 4 raka mål och går in i pausvilan med ställningen 17-14.

I andra halvlek kommer laget ut med nyfunnen energi efter den positiva avslutningen i första halvlek och en Anna Heed som helt enkelt hade bestämt sig för att matchen ska vändas. Efter mycket bra försvarsspel och några enkla mål framåt har vi hämtat in underläget och 19-19 i matchminut 37. Sista 20 är en riktig nagelbitare och en hårdkamp om ledningen i matchen, lagen har sina perioder med 1-2 målsledning men ingen lyckas riktigt dra ifrån. Lisa Karlsson kommer in i målet med tio minuter kvar och gör några viktiga räddningar i samband med att Nicolina Fredriksson gör två snabba mål på vänsterkanten.  25-25 och klockan på 59:57 tilldelas vi en straff efter fint förarbete mellan Anna Heed och Ellen Davis som rivs ner från linjen. Anna Heed kliver fram och kyligt lägger in bollen över hemmalagets duktiga målvakt och vändningen är fullbordad.

Det var inte speciellt vackert men handboll spelas i 60 minuter stort plus till moralen i laget som lyckas vända matchen och till Anna Heed med sina 13 mål var planens gigant.

Fulltid 25-26 (17-13)